Тайванските военни обещаха да засилят усилията за контраразузнаване, тъй като властите

...
Тайванските военни обещаха да засилят усилията за контраразузнаване, тъй като властите
Коментари Харесай

Тайван засилва контраразузнаването за борба с китайското влияние

Тайванските военни дадоха обещание да засилят напъните за контраразузнаване, така като властите проверяват няколко настоящи и някогашни военни офицери, обвинени в шпионаж в интерес на Китай, предава Ройтерс.

Китай, който оказва напън върху острова да одобри суверенитета му, през последните години е провел продължителна шпионска акция за подкопаване на военното и цивилно управление на Тайван, откри следствие на Ройтерс.

Подполковник с фамилно име Хсяо, основан в командването на авиацията и специфичните сили на армията, беше арестуван по съмнение в издаване на отбранителни секрети на " непознати сили, в това число Китай " и " разрастващи се организации " в Тайван, заяви формалната Централна новинарска организация (CNA).

Следователи претърсиха щаба на командването в северния град Таоюан тази седмица, заяви CNA, добавяйки, че четирима пенсионирани военни офицери, както и " медиатор " с фамилно име Хсиао също са били разследвани.

Министерството на защитата съобщи в изказване, че управляващите са събрали " съответни доказателства " за противозаконни действия.

" Изправени пред инфилтрация от страна на Китайската комунистическа партия, националните сили ще продължат да ускоряват образованието за контраразузнаване и да покачват осведомеността ", сподели министерството, добавяйки, че е натъжено от закононарушението на " продаването на страната и народа ".

В отговор на въпрос по отношение на отчетите на конференция, заместник-генералният секретар на президентската канцелария Алекс Хуанг сподели, че случаят е " нахален " и прикани за задълбочени следствия.

Китайската работа по въпросите на Тайван не отговори незабавно на искане за коментар.

През последното десетилетие най-малко 21 настоящи или пенсионирани тайвански офицери с чин капитан или по-висок са били наказани за шпионаж в интерес на Китай, съгласно обзор на Ройтерс в правосъдни регистри и отчети от формалните осведомителни организации на Тайван.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР